Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De opening van de vestingdagen 2023 zal gedaan worden op het Familieplein voor het gemeentehuis. Door wie deze geopend gaat worden, houden we nog even spannend…..

Het geheel wordt gepresenteerd door de sportiefste publieksentertainer namelijk Jorrit ter Braak.

Programma Wallenloop en Opening Vestingdagen:
Startschot kidsloop 18.30 uur
Startschot wallenloop 10 km 19.00 uur
Startschot wallenloop 5 km 19.15 uur 
Finish 1e deelnemer 5 km 19.31 uur *schatting
Finish 2e deelnemer  10 km 19.33 uur * schatting
Finish laatste deelnemer 20.30 uur

Met aansluitend de officiële opening van de Vestingdagen2023 met een spectaculaire Fly board show in de Haven.

De locatie van de plaatselijke horeca met hun sfeervolle terrassen waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. En zoals u gewend bent zal hier de braderie weer opgesteld staan met vele diverse kramen.

Terug van weggeweest; het Familieplein op de Oostzanddijk.

Op de vrijdagavond wordt hier het startschot voor de ‘Wallenloop’ gegeven. Hiermee wordt de Vestingdagen tegelijkertijd geopend.

Om ongeveer 20.30 uur zal de laatste deelnemer finishen en kan er genoten worden van een flyboard show en diverse optredens onder het genot van een hapje en een drankje.

U kunt zich via de volgende link inschrijven voor de Wallenloop: https://www.hellevoetheroes.nl/wallenloop/

De rest van het weekend kan je hier natuurlijk ook terecht voor wat te eten bij één van de foodtrucks en een lekker drankje op het terras. Ook is er genoeg te zien op het Familieplein. Zoals bijvoorbeeld een Meet & Greet met sprookjesfiguren, allerlei optredens van lokale bandjes, zangers en zangeressen, een bootcamp voor de sportievelingen onder ons en animatie verzorgd door de Theater Tuin Hellevoetsluis.

Optimist zeilen

Kinderen kunnen kennismaken met verschillende watersporten. Onder begeleiding van gecertificeerde en enthousiaste instructeurs varen kinderen hun eerste mijlen in een Optimist en gaan ze kanovaren of suppen. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met de Opstapdag.  Het enige dat je nodig hebt, is minimaal zwemdiploma A. Plezier op het water gegarandeerd!

De opstapplaats bevindt zich bij het Familieplein.